Addiko zvanična partner banka Demofesta

Mario Ivanković, direktor Addiko Bank a.d. Banja Luka i Brankica Janković, direktorica Demofesta, potpisali su danas ugovor o sponzorstvu jubilarnog 10. izdanja ovog regionalnog muzičkog festivala.

Addiko, zvanična partner banka Demofesta, po drugi put je uz festival, jer je svjesna njegovog posebnog značaja, kako za Banju Luku tako i za povezivanje i razvoj kultura u zemljama regiona.

“Ono što povezuje Addiko banku i Demofest jeste zajednička regionalna publika i hrabrost da se razmišlja i djeluje van krutih okvira naših industrija. Addiko je moderna regionalna banka koja posebno vodi računa o mlađoj populaciji te na ovaj način izgrađuje mostove povjerenja i znakove prepoznatljivosti”, izjavio je Ivanković.

Demofest je jedinstveni regionalni muzički festival takmičarskog karaktera, koji pruža šansu neafirmisanim, demo muzičarima iz cijelog regiona.

“Radujem se ponovnoj saradnji i želim se iskreno zahvaliti u ime svih mladih muzičara iz zemalja regiona kojima je Addiko banka, zajedno sa drugim sponzorima festivala, omogućila da dođu u Banju Luku i pokažu muzički talenat i kreativno stvaralaštvo, odmjeravajući snage sa svojim kolegama”, rekla je Jankovićeva.

Ovogodišnje izdanje Demofesta biće održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel, a nastupiće čak 50 demo bendova na dvije bine, koji će se boriti za vrijedne nagrade.

Glavna nagrada desetog Demofesta iznosi 3.500 evra, a ovaj nagradni fond uključuje produkciju i snimanje albuma. Vicešampion će dobiti iznos od 2.000 evra za nabavku binske opreme, a trećeplasirani demo bend će za istu namjenu biti nagrađen sa 1.000 evra.

Žiri Demofesta će i ove godine tradicionalno dodijeliti nagradu “Plavi bas” najboljem basisti festivala, u znak sjećanja na Igora Kašikovića Kaleta.

 

Prethodni članakNaredni članak