Captain Morgan's Revenge – Bend koji je ukrao srca publike

Captain Morgan's Revenge je bend iz Slovenije, tačnije iz Novog Mesta, nastao 2015. godine, a čine ga Rok Žurga, Žiga Vovko, Nejc Godec i Maksim Špelko. Njihovi rifovi su inspirisani južnjačkim metal žanrom, pa i hevi bluzom. U maju 2016. godine su snimili svoj prvi demo album.

Ne samo da su oduševili publiku Demofesta, stekli veliki broj fanova, već su osvojili i nagradu SAE instituta Beograd. SAE institute je orijentisan ka pružanju praktičnog iskustva mladim kreativcima, a uz radiofoničnost, presudnu ulogu u izboru ko će osvojiti nagradu, imao je i komercijalni potencijal nastupa, kao i mladalačka energija na sceni.

Najviše o ovom bendu govori to da su htjelu svoju nagradu ustupiti bendu G.M.O.

”Na press konferenciji smo saznali priču grupe G.M.O. To nas je tako dodirnulo u srce i dušu, da smo odmah znali da to je grupa sa kojom želimo surađivati, pošto imaju srce na pravom mjestu i čisto prosto čovječnost. Takođe nas je oduševio potez Demofesta, da su bez obzira na kvalifikacije, donirali 500 €. Svaka čast! Ne poznajemo se dobro, ali energija se čisto prosto poklopila, bez obzira na takmičenje, nacionalnost ili stil”, rekli su članovi benda.

Ova godina je bila burna za bend, od snimanja i promocije novih pjesama, do nastupa na Demofestu, najvećem regionalnom festivalu demo bendova. Bilo im je naporno, ali kako kažu napor se očigledno isplati: ”To je i dokazala publika u Banjaluci, koja nas je kroz cijeli nastup punila energijom. Nešto tako nismo nikad doživjeli”, rekli su nam iz benda.

”Demofest je ozbiljan festival. Nije to još jedno takmičenje nekih demo ili nepoznatih bendova, nego pravi doživljaj. Bina je pogodna za čak svjetski poznate zvijezde. Odnos organizatora je više nego profesionalan, promocija svih bendova na pravom nivou, publika otvorena i samo čeka na onaj pravi riff, koje će sve pogurati u zrak i euforiju”, dodali su članovi benda.

Dalji rad ovog benda možete pratiti na njihovoj Facebook , kao i YouTube kanalu.

Naslovna fotografija: Maša Kores

Prethodni članakNaredni članak